НОВИНИ

Първанов: Хоризонтът на взаимодействието с БСП са президентските избори

Лидерът на АБВ Георги Първанов разчита на широка подкрепа и от други партии и движения за кандидатурата на генерал Румен Радев за президент. Първанов разсея спекулациите за сътрудничество с БСП в по-далечна перспектива. В студиото на "Денят започва" той заяви, че не бива някой да се притеснява, че ще бъде изместен в едни бъдещи парламентарни избори. Първанов подчерта, че сега целта е спечелването на президентските избори, но допусна евентуално коалиционно сътрудничество с БСП в рамките на следващ кабинет.

bnt avatar logo
от БНТ
08:20, 19.08.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Запитан дали сътрудничеството между АБВ и БСП ще бъде в по-дългосрочна перспектива, Първанов заяви:

"Искам да разсея спекулациите в това отношение - хоризонтът на това взаимодействие са президентските избори. Не бива някой да се притеснява, че ще бъде изместен в едни бъдещи парламентарни избори от водаческо място, от листите. Твърде вероятно, даже бих казал сигурно, че на парламентарните избори, когато и да са те, ние ще бъдем в два - надявам се еднопосочни потоци, не противодействащи се, противоборстващи се, както беше в предишните 3-4 избора. Сега голямата цел е спечелването на президентските избори, ако това се случи, би могло да отвори вратата и за една много по-голяма промяна в българската политика. Може да се срещнем в БСП не в единна предизборна коалиция за парламентарни избори, но може би - и дано - в едно управление след подобни избори".

Първанов определи номинацията на ген. Радев като "печеливша". "Генерал Радев е не просто компромисна фигура, той е безкомпромисна фигура, със своето поведение, своят професионализъм, държавническо мислене и действие. Той е кандидатурата, която би могла не просто да ни обедини, но да ни доведе и до един наистина добър успех на президентските избори, което е по-важно да бъде един добър президент.", каза Първанов.

За нападките на Михаил Миков, че БСП е заложник на АБВ, за АЕЦ "Белене", Южен поток и отношенията ни с Русия и Турция, можете да видите в разговора в студиото:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Магията на Моцартовите празници в Правец
Магията на Моцартовите празници в Правец
Защо няма пари за археологически проучвания?
Защо няма пари за археологически проучвания?