НОВИНИ

Първанов: Коалицията не работи добре

Управляващата коалиция не може повече да работи така - това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов. Той критикува ревизирането на вече взети решения, за което останалите участници в коалицията научавали от медиите. Първанов заяви, че ще постави остро въпроса за коалиционните отношения на утрешното заседание на Коалиционния съвет за развитие.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
18:21, 15.03.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Според Георги Първанов Коалиционният съвет за развитие трябва да се превърне в работещ орган с ефективни решения.

Георги Първанов, председател на АБВ: Коалицията да стане наистина ефективна коалиция ,а не всяка коза за свой крак. Нашите критики по отношение на политики, на взаимоотношения вътре в коалицията не са заявка за допълнителни кадрови ангажименти. Не, ние не искаме министерски постове. Разбира се бихме искали всяка от партиите да получи полагаемото й се съобразно тежестта, която има.

Румен Петков допълни Първанов като заяви, че Реформаторския блок скоро щял да има по един министър на всеки депутат.

А иначе, според Първанов, най-важната тема, с която трябва да се заеме коалиционният съвет е демографската криза. Той подкрепя искането на БСП да се свика по темата и Консултативния съвет за национална сигурност при президента.Ще поискат и среща с ГЕРБ.

Георги Първанов заяви още, че АБВ ще подкрепи и на второ четене задължителното гласуване като временна мярка, но смята че не трябва да се налагат санкции, защото това може да породи силно негативен вот.

Георги Първанов, председател на АБВ: Задължителният вот може да роди такива политически чудовища, на чиито фон днешните български хулигани в политиката да изглеждат като бели лебеди.

Първанов посочи още, че от създаването си АБВ е за намаляване на партийните субсидии, още повече, когато се говори за задължителен вот, а се знае ,че субсидиите зависят от гласувалите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 130 компании участват в кариерен форум в София
Над 130 компании участват в кариерен форум в София
​Българско участие в Да обичаш Винсент
​Българско участие в "Да обичаш Винсент"