НОВИНИ

Първата дама на САЩ беше домакин на обяд по случай Международния ден на жената

Мелания Тръмп бе домакин на обяд по случай Международния ден на жената, предаде Асошиейтед прес.Агенцията отбелязва, че това е първото нейно самостоятелно събитие в Белия дом като първа дама на САЩ.

bnt avatar logo
от БТА
22:56, 08.03.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света
първата дама сащ беше домакин обяд случай международния ден жената

В сградата на американското президентство съпругата на президента Доналд Тръмп прие около 50 жени, които седнаха около маси, украсени с букети от лалета и сладък грах в нюанси на лилаво. Сред присъстващите бяха дъщерята на държавния глава Иванка, съпругата на вицепрезидента Майк Пенс Карън, съветничката в Белия дом Келиан Конуей и министърът на образованието Бетси Девос. Репортерите бяха изведени от залата, когато първата дама започна да говори.

По-късно днес Доналд и Мелания Тръмп ще вечерят със сенатора от Тексас Тед Круз и неговата съпруга Хайди. Жени от всички части на САЩ ще отбележат Международния ден на жената, като не ходят на работа и на пазар и участват в митинги. Прессекретарят на Белия дом Шон Спайсър разпространи изявление, в което американското президентство поздравява жените в САЩ и по света по случай 8 март, предаде ТАСС.

Съединените щати възнамеряват "да помагат на жените по целия свят да реализират пълния си потенциал на световния пазар", пише в текста. По-рано днес президентът Тръмп поздрави лично жените, като написа в Туитър, че изпитва "огромно уважение" към тях в различните им превъплъщения, които са жизненоважни за американското общество и икономика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иракските сили превзеха затвор край Мосул
Иракските сили превзеха затвор край Мосул
Джон Савидж пристигна в България за откриването на София филм фест
Джон Савидж пристигна в България за откриването на "София филм фест"