НОВИНИ

Първи ден на кастинга за "Голямото рок междучасие"

Училищни групи от цялата страна разтърсиха студиата на БНТ с изпълненията си на рок парчета. Младите музиканти щурмуваха кастинга за музикалното риалити "Голямото рок междучасие", който започна днес.Конкурсът за училищни рок банди, който група Д2 прави вече 8 години, сега се превръща в телевизионен формат. Предаването започва през ноември в ефира на БНТ. Днес и утре са решаващите изпълнения, след които ще стане ясно кои групи ще участват в предаването.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
20:55, 03.10.2016
Чете се за: 00:53 мин.
Още

Музикални риалити предавания много, но това е първото само за рок и само за млади изпълнители. Шансът за изява събра 143 училищни групи от цялата страна, които се записаха за участие в "Голямото рок междучасие".

Деян Каменов - Дидо, водещ на "Голямото рок междучасие": Хубавото е, че това е стъпка напред - вече ще е по БНТ - и това дава шанс на участниците да бъдат директно в национален ефир, хората да ги видят, да ги оценят и да бъдат звезди от самото начало.

От всички, които поискаха да участват, селекционната комисия избра 20-те най-добри групи. Днес и утре те представят или своя авторска песен, или кавър версия на чуждо парче, за да намерят място в телевизионния формат.

Димитър Кърнев, музикален продуцент на "Голямото рок междучасие": Това са може би 20-те най-добри групи в България и почти всички днес надминават очакванията ни и всъщност за нас ще бъде трудно от тези 20 групи да изберем само 10. Трудно в смисъл, че повече от 10 заслужават да влязат, но регламентът е такъв.

Милена Николова - Миленита, водещ на "Голямото рок междучасие":На мен ми прави впечатление, че са супер разкрепостени, много освободени, въобще не им пука, че тука има едни 5 мъже в черно срещу тях, които ги гледат лошо и строго.

Мъжете в черно са Жоро Георгиев от "Остава", Ерсин МустАфов от "Jeremy", Митко Кърнев от "Д2", музикалният журналист Васил Върбанов и издателят Ивайло Нойзи Цветков. Те гледат лошо в качеството си членове на селекционната комисия, която ще избере кои 10 групи ще участват в "Голямото рок междучасие". Изборът ще стане утре вечер след втория ден на кастинга.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктор Орбан: Постигнахме изключителен резултат
Виктор Орбан: Постигнахме изключителен резултат
Цялото изслушване на Кристалина Георгиева пред ООН
Цялото изслушване на Кристалина Георгиева пред ООН