НОВИНИ

Първи национални хайдушки празници в Чепеларе

Жителите на Чепеларе символично посрещнаха Капитан Петко Войвода. Шествието тръгна към паметника на легендарния капитан, определян като закрилник на Родопите.

bnt avatar logo
от БНТ
20:26, 23.09.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Пред бюста му бяха поднесени венци, там бе и вицепрезидентът Илияна Йотова. Днес България има нужда от своите синове и дъщери, тези, които пазят спомена за герои като капитан Петко войвода, подчерта вицепрезидента. Тя беше гост на Чепеларе във връзка с първите национални хайдушки празници, посветени на капитан Петко войвода.

Българското европредседателство е голям шанс за България, стига да се възползваме от него, заяви пред журналисти Илияна Йотова. Според вицепрезидента интересите на страната трябва да бъдат поставени много сериозно на европейската маса.

Илияна Йотова - вицепрезидент: Друг основен приоритет, който трябва да бъде поставен за мен, това е нашето членство в Шенген, защото то е част от голямата тема за двойните стандарти в Европа. Докато ги има двойни стандарти, докато Европа се дели на централни страни, периферия, докато има по-развити, по-малко развити и се задълбочава това различие, ние не можем да говорим за успешен европейски проект.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се бие църковна камбана?
Как се бие църковна камбана?
От нашите пратеници: Нагласите на германците преди парламентарния вот
От нашите пратеници: Нагласите на германците преди парламентарния вот