Политическите лидери посрещнаха новината за назначаването на Огнян Герджиков за служебен премиер спокойно. Единствено Корнелия Нинова отказа да даде конкретно мнение.

Цветан Цветанов: "Аз смятам, че е добра фигурата премиер на страната в служебния кабинет. Поне досега от проф. Герджиков, няма човек, който да се изказва негативно и смятам, че това е един добър избор."
Корнелия Нинова: "Ще го коментирам , когато излезе официално указът с пълния състав на министерски съвет. Аргументът ми да не го коментирам сега, е не само защото другите не са ясни, а защото искам да погледнем на Министерския съвет в цялост."
Мустафа Карадайъ: "Господин Герджиков ние го познаваме.Той е публично лице, професор по право, има опит в политиката, така че нашата оценка винаги е била положителна персонално към него."
Красимир Каракачанов: "Професор Герджиков е не само уважаван юрист, но и уравновесен политик. Така че, според мен не трябва да се очакват някакви резки движения и някаква пристрастност на това правителство по отношение на провеждането на изборите."
Найден Зеленогорски: "За мен е подходящ, защото е все пак безпорна обществена личност. Не смятам, че ще има някакви политически увлечения в една или друга посока."
Георги Кючуков: "Много уважаван човек. Един умерен човек. Смятам, че професор Герджиков не само ще свърши работата, която е основната да подготви да проведе избори, както трябва. Но при него и при министрите, които са избрани ще има една приемственост, за да няма безвремие в държавата."