НОВИНИ

Повдигнаха обвинения срещу строители след земетресението в Италия

Седмица след трагедията в Италия, прокуратурата повдигна обвинения срещу строителни предприемачи. След трус със сила 6.2 по Рихтер, централната част на страната беше срината със земята. Бедствието в Италия отне живота на повече от 290 души.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
08:51, 30.08.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света

След първоначалния шок от труса в Италия настъпи време и за равносметката - кой е виновен за тежките последствия от земетресението. Некачественото строителство се оказа една от сновните причини жертвите на земетресението да бъдат толкова много.

В един от най-тежко пострадалите градове - Аматриче, срутените сгради са 115, сред тях е и единственото училище в града.

Ева де Цезарис, жител на Аматриче: Това, което се случи, е ужасно тъжно. За щастие, земетресението не се случи в момент, в който в училището има деца. Ако беше станало така, не знам дали някой щеше да оцелее.
Еуфранио Раджо, жител на Аматриче: Всичко просто се срина, а ние нямаше какво да направим.

Сградата е ремонтирана през 2012-та, извършени са и укрепителни дейности. Въпреки това, трусът е нанесъл непоправими щети.

Марио, жител на Аматриче: Училището се срина, защото строителите не са си свършили работата качествено.

Прокуратурата вече е повдигнала обвинения срещу фирмата изпълнител. В цялата страна започват проверки по сигурността на обществените сгради.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановено е движението между гарите Петърч и Костинброд
Възстановено е движението между гарите Петърч и Костинброд
В Америка е арестуван мъж, възнамерявал да убие Барак Обама
В Америка е арестуван мъж, възнамерявал да убие Барак Обама