Българските превозвачи излизат утре в Брюксел на първия си масов протест срещу дискриминационни текстове в готвените нови регулации, известни като Мобилен пакет 1. Протестът ще се проведе от 9 до 13 часа.

360 протестиращи ще пристигнат с два чартърни полета в белгийската столица. Към тях се очаква да се присъединят още над 100 български превозвачи и съмишленици, живеещи в района на белгийската столица или пътуващи със собствен превоз.

Към българските протестиращи на белгийския площад Шуман е планирано да се присъединят около 260 румънски превозвачи. На площада, редом с превозвачите ще застанат и официални лица, подкрепящи протеста, включително и българският министър на транспорта Росен Желязков.

Протестът е насочен срещу обмисляните нови регулации в сектор "Транспорт", които са опит за въвеждане на двойни стандарти в ЕС, и биха довели до ликвидиране на българския транспортен сектор чрез ограничаване на конкуренцията, кражба на шофьори и отприщване на имигрантска вълна.

© БНТ
Правителството и президентът с пълна подкрепа за българските превозвачи

Правителството и президентът с пълна подкрепа за българските превозвачи

Правителството подкрепя исканията на българските превозвачи за приемането на поправки в пакета "Мобилност", който ще бъде гласуван тази седмица от тра...