НОВИНИ

Първи реакции след изслушването на Кристалина Георгиева в ООН

Първи реакции след изслушването на Кристалина Георгиева пред Общото събрание на ООН. Постоянният представител на Русия в организацията Виталий Чуркин заяви, че страната му иска следващият генерален секретар да е жена и да е от Източна Европа.

bnt avatar logo
от БНТ
06:08, 04.10.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Чуркин изрази задоволство от факта, че при следващия кръг от изборите за поста постоянните и непостоянните страни членки на Съвета за сигурност ще гласуват в бюлетини с различен цвят, което ще позволи на хората да разберат как и за кого гласуват страни като Съединените щати, Китай и Великобритания. Руският представител добави още, че неговата страна отказва да се саморекламира като много други, които са заявили, че предпочитат жена на поста, а след това са гласували за мъже.

Междувременно американското правителство отказа да съобщи кого от кандидатите подкрепя и само заяви, че търси най-достойния кандидат за важната длъжност.Още снощи подкрепа за Кристалина Георгиева заявиха Латвия и Полша.Официалният български кандидат говори повече от 2 часа и половина пред Общото събрание на ООН . Тя заяви, че генералният секретар на ООН трябва да предотвратява световните рискове. Че в променящия се свят Организацията трябва да поднови актуалността си и да помага на нуждаещите се. По отношение на миграцията тя наблегна на факта, че усилията трябва да се насочат към това хората да не напускат страните си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ и Русия прекратиха диалога за Сирия
САЩ и Русия прекратиха диалога за Сирия
Самоубийствен атентат на сватба в Сирия, има загинали
Самоубийствен атентат на сватба в Сирия, има загинали