НОВИНИ

Първи жертви на мъртво вълнение това лято

Инцидент в Слънчев бряг. 61-на годишна жена от Чехия и 11-годишно момиченце се удавиха снощи заради мъртвото вълнение. Детето все още се издирва. Сигналът е подаден около 20 часа от чешка туристка, която случайно била наблизо. Мъж, който бил на плажа, се опитал да ги спаси но не успял.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
18:25, 13.07.2017 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Чешката туристка отишла заедно с две момиченца - на 11 и на 13 години, на плажа и към 19,30 влезли в морето да се къпят.

Ярослав Камац - служител в консулството на Чехия: Те са влезли, когато нямаше спасители, искаха да поиграят във вълните и малкото дете започна да се дави и възрастната жена се притече на помощ. И явно и тя не е успяла, значи само по-голямото дете се е спасило.
Цветелина Рандева - говорител на ОДМВР-Бургас: Млад мъж от Габрово, който е сезонен работник, с риск за собствения си живот влиза и успява да извади жената, която въпреки реанимационните действия предприети от него, за съжаление губи живота си.

Според спасители жената и децата са попаднали в дънна яма, а мъртвото вълнение не им е дало възможност да изплуват. От вълните успяват да извадят и спасят 13-годишното момиченце. Децата са от виетнамски произход, но живеят в Прага. От чешкото консулство в Бургас са уведомили семейството и се очаква тази вечер бащата да пристигне, за да прибере оцелялото момиченце. Днес спасителите отново предупреждаваха:

Димо Видев - спасител: Излиза постоянно мъртво вълнение. Затова сменяме знака и флага, слагаме жълто, слагаме червено, но много много не спазват правилата.

Чешката туристка и момиченцето са първите за сезона жертви на мъртвото вълнение. Заради силния североизточен вятър вчера в Бургаския залив спасителите по всички плажове вдигнаха червен флаг и забраниха къпането. За съжаление, доста туристи не спазват правилата и влизат в морето след като свърши работното време на спасителите .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ключова среща за България в Солун
Ключова среща за България в Солун
Горски пожар е избухнал в землището на село Стара Кресна
Горски пожар е избухнал в землището на село Стара Кресна