НОВИНИ

Първите дами на Доналд Тръмп

Доналд Тръмп - човекът, който тази седмица предизвика истински фурор с победата си в президентските избори в Съединените щати. Обичан от едни и мразен от други - милиардерът без никакъв политически опит написа историята, превръщайки се от неочаквания кандидат-президент, в 45-ия държавен глава. За него може да се говори много, но днес ще ви разкажем за един интересен аспект от предстоящия му мандат. Първата дама ще бъде съпругата му Мелания, но според мнозина, голяма част от протоколните ѝ задължения ще се изпълняват от дъщеря му Иванка. Кои са двете най-важни жени в живота на новия американски президент, разказва Джанан Дурал.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
10:29, 12.11.2016
Чете се за: 01:33 мин.
По света

46-годишна, бивш модел и трета съпруга на милиардера Доналд Тръмп. Мелания Тръмп безспорно е от жените, които няма как да останат незабелязани. Словенка по произход, родена в рамките на бивша Югославия, тя е втората чужденка, която ще бъде първа дама. Владее 5 езика, занимава се с благотворителност. И въпреки това, Мелания е президентската съпруга с най-нисък рейтинг.

Анита Макбрайд, служител на Белия дом: "Това е много специфична длъжност и изискванията към първата дама постоянно се променят. Но всяка следваща свиква с времето, Белият дом се адаптира към новите си обитатели, както и те към него. Същото важи и за самите американци".

От другата страна е Мишел Обама, която успя, за 8-те години като първа дама, да спечели симпатиите на милиони хора. Харизматична, не се страхува да се бори за каузите си и най-вече тази за здравословното хранене, умее да изнася и силни, запомнящи се речи.

Именно една реч беше повратната точка за Мелания Тръмп. По време на кампанията, тя направи едва две публични изказвания. Първото получи остри критики, защото се оказа... реч на Мишел Обама от 2008 г. Това обаче не притесни бъдещата първа дама. Мелания не крие, че се е посветила на отглеждането на децата си и за нея това е приоритет.

Джош Ърнес, говорител на Белия дом: "Госпожа Обама многократно е говорила за напрежението, което създава местенето на ново място. За това да живееш в аквариум, един музей да се превърне в твой дом... и да успееш да отгледаш децата си в тази обстановка. Сигурен съм, че госпожа Тръмп се чувства по същия начин".

И докато Мелания Тръмп избира да остане встрани от прожекторите, активната роля играе най-голямата дъщеря на Доналд Тръмп - Иванка. Наричат я "другата първа дама". Милиардерската наследница активно участва в предизборната кампания на бащата си, пропътува хиляди километри, за да се среща с избиратели, при това докато беше бременна.

Представи и бащата си в деня, в който той прие номинацията на Републиканската партия. Иванка Тръмп беше плътно него от първия ден на кампанията, до последния.

Иванка Тръмп, дъщеря на Доналд Тръмп: "Гордея се с баща си! Той е постигнал толкова много, сигурна съм, че ще постигне много и като президент! Той ще върне величието на страната ни, ще работи за всички нас, никога няма да ни предаде!"

Доналд и Иванка Тръмп не крият, че са много близки. Когато не са заедно, се чуват поне по 5 пъти на ден.Според брат ѝ Доналд младши, тя е и любимката на татко. Може би затова е и единственото от 5-те му деца, което активно участва в семейния бизнес. Иванка Тръмп няма никакъв политически опит, но същото важи и за баща ѝ. А дали действително ще отменя Мелания в ролята на първа дама - ще разберем през януари, когато новото президентско семейство се настани в Белия дом.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изграждат център за върхови постижения в Пловдив
Изграждат център за върхови постижения в Пловдив
Продължават протестите Тръмп не е нашият президент
Продължават протестите "Тръмп не е нашият президент"