В комплекс „Ривиера" не са обезопасени коридорите за плуване, а за комплекс „Русалка" и местността Френклиман има сигнали, че хората нямат достъп до плажната ивица.

Аксаково

Министър Ангелкова се опита да стигне до плажа в местността „Френклиман", но и двата пътя до морето се оказаха затворени.

Николина Ангелкова, министър на туризма: Част от имота - това, което ние сме проверили, е частен. Очевидно затова е заграден, но независимо от това, трябва да се осигури пешеходен достъп до морския плаж.

От Община Аксаково, на чиято територия е плажът, уточниха, че преди 4 години собственикът е получил разрешение за строеж на укрепителни съоръжения. Няма данни строителството да е започнало, въпреки че рибарите от местното селище бяха изгонени. В момента като причина за затворения път са посочени свлачищните процеси района.

Николина Ангелкова, министър на туризма: Ако това е така, защо няма необходимата информация към нас, че ще има временно затваряне на достъпа?
БАБХ стартира засилени проверки по българското Черноморие

БАБХ стартира засилени проверки по българското Черноморие

Във връзка с настъпващия летен туристически сезон Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) стартира от днес, 3 юни, засилени извънредни пр...

В едноседмичен срок ще бъде извършена проверка по случая.

Красимира Дянкова, зам.-кмет на Община Аксаково: Защо е поставена такава табела и дали всъщност е оградена строителната площадка, или просто е заграден имотът?

Ако табелата е неоснователна, ще бъде издадена заповед за премахване на ограждението, а ако има свлачище, собственикът трябва да информира официално общината и министерството, съобщи министър Ангелкова. Тя подчерта, че мобилните групи на министерството ще проверяват през целия сезон и охраняемите, и неохраняемите плажове.