Първият апартамент на "Ролинг стоунс" в Лондон бе пресъздаден в Ню Йорк за изложба, която ще продължи до средата на март 2017 г. Изложбата "Ексхибизионизъм - "Ролинг стоунс" в центъра "Индъстрия" показва апартамента какъвто е бил през 1962 г. - с мръсните чинии, бирени бутилки и разхвърляни навсякъде плочи. Пресъздадено е и звукозаписното студио на групата.

© снимка: БТА / АРХИВ

Посетителите могат да видят сценични костюми на музикантите, бележник с текстове на Джагър, дневник на Кийт Ричардс от 1963 г., детските барабани на Чарли Уотс, много снимки - от постери до корици на списания. Има също творби на Анди Уорхол, Александър Маккуин, Джон Паш - създателя на логото с езика на "Ролинг стоунс".

Мик Джагър каза, че е искал да бъде пресъздадено настроението и атмосферата, които са били типични за 60-те години на миналия век. Що се отнася до експонатите, никой от тях не го разчувства, но някои вече го разсмиват.
Изложбата вече беше представена в Лондон тази година.

"Ролинг стоунс" ще издадат нов албум с блус кавъри "Blue & Lonesome" на 2 декември. Запитан какви са амбициите му за групата, Уотс каза: "Според мен да останем живи в момента, е най-важното, или да станем сутринта".