Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след изборите. На него в длъжност встъпи новият стар кмет на София - Йорданка Фандъкова. Заедно с нея и новоизбраните кметове на райони и на кметства. Клетва положиха и новите общински съветници.

Повече от заседанието - вижте прякото включване на Цанка Николова.

Преди минути новите кметове и новите общински съветници положиха клетва в Столичния общински съвет. Те обещаха да служат в интерес на гражданите на столицата.

Общинските съветници през следващите четири години ще бъдат 61, като 27 от тях са от ГЕРБ, 15 от БСП, 12 от Демократична България, четирима от ВМРО, двама от "Атака" и един независим.

Приветствие към новите съветници и кметове отправи и кметът на София Йорданка Фандъкова. През новия мандат тя предлага да има нови ресори, сред които са строителство, дигитализация, инвестиции и транспорт.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Минахме през тежка кампания с истини и лъжи. Едно обещание ни обединяваше - промяна за града. Промяната за София е в развитието и работата, промяната е нужна посока и цел.

Днешното заседание беше открито от най-възрастния общински съветник Грети Стефанова от Демократична България.

По-късно се очаква да бъде избран и новият председател на Столичния общински съвет.

Вижте във видеото какви са очакванията на общинските съветници от различните политически групи.