Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков ще председателства първото заседание на Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество между България и Северна Македония. То ще се проведе днес и утре (6 и 7 март) в Скопие и се съпредседателства от министъра на икономиката на Република Северна Македония Крешник Бектеши, съобщиха от МТИТС.

В дневния ред на заседанието са включени теми свързани с изграждането на транспортна и енергийна инфраструктура, въпроси от двустранното икономическо сътрудничество в области като информационни технологии, транспорт, търговия, инвестиции, селско стопанство и др.

Двамата министри ще подпишат протокол от Първото заседание на Междуправителствената комисия за икономическо сътрудничество.

По време на събитието ще бъде парафиран и Меморандум за разбирателство между Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия на България и Агенцията за насърчаване на предприемачеството на Северна Македония.

В рамките на посещението си министър Росен Желязков ще проведе работни срещи с министъра на информационното общество и администрацията Дамян Манчевски и министъра на транспорта и съобщенията Горан Сугарески.

Външните министри на България и Северна Македония проведоха среща в София

Външните министри на България и Северна Македония проведоха среща в София

До няколко месеца ще приключи работата на българо-македонската смесена комисия по въпросите на историята.Това обявиха след среща в София министрите на...