НОВИНИ

Първокласничка е с нараняване на главата след сблъсък със своя съученичка

Сблъсък между две момичета от първи клас средното училище "Иван Вазов" в Бургас завърши с нараняване на главата на едно от децата. Инцидентът е станал вчера двора на училището, по време на почивката в занималнята. Заради пропуска в опазването на здравето на децата тяхната учителката беше уволнена.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
16:00, 16.05.2017
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Според директора на училището, децата са приятелки и играели заедно. По думите му, те са късали цветя, когато намерили бутилка от шампанско в тревата. Предполага се, че те са се скарали за нея.

Виктор Григоров - директор на СОУ "Иван Вазов": Детето се завърта, едното и удря с бутилката над дясната вежда другото дете. Те самите твърдят, че са добри приятелки и как се е стигнало до този инцидент сами не могат да дадат обяснение.
Виолета Илиева - директор на РИО-Бургас: Притеснението е, че отново има сблъсък между деца, и то в първи клас на едно от бургаските училища. Добрият резултат е, че родителите много бързо намериха общ език помежду си, нямат претенции един към друг.

Най-вероятно бутилката от шампанско е останала от изпращането на абитуриентите от Професионалната гимназия по електротехника, което е било само половин час преди следобедната смяна на средното училище.

Виктор Григоров - директор на СОУ "Иван Вазов": Възможно е в този момент преди да е било почистено там да е останала някаква бутилка. По принцип бутилки не е редно там да има.

В училище "Иван Вазов" учат близо 250 деца, а в професионалната гимназия около 500. Училището е в центъра на морския град, с високи огради и специализирана охрана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макрон ще обяви състава на кабинета си в сряда
Макрон ще обяви състава на кабинета си в сряда
Какво трябва да знаем за WannaCry и как да се предпазим от кибератаки
Какво трябва да знаем за WannaCry и как да се предпазим от кибератаки