НОВИНИ

Първокласник от Бургас в болница след побой в училище

Първокласник от бургаското училище „Епископ Константин Преславски" е в болница след спречкване със свой съотборник по време на футболен мач. Детето е с избито млечно зъбче, но е заведено в болницата в Бургас след оплакване от болки в корема.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
11:20, 05.05.2017 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Пред медиите заместник-директорът на училището, където учи пострадалото дете обясни, че спречкването е станало след края на мача.

Момка Момчева, зам-директор на у-ще "Епископ Константин Преславски": Едното дете обижда другото, че не е добър вратар и обиденото дете, тъй като е трениращо футбол, се е почувствало засегнато, блъска другото дете, другият пада на земята, при което млечното му зъбче пада.

По разказите на децата пострадалото дете не си е удряло главата, а бащата е казал, че по-късно детето се е оплакало от болки в корема и затова е заведено в болницата.

Момка Момчева, зам-директор на у-ще "Еп. Константин Преславски": Два пъти разговарях с бащата, преди малко отново говорих с него, детето е добре, той няма никакви претенции нито към училището, нито към другия родител. Вчера другият родител се е срещнал с него.

Д-р Светлозар Георгиев, зам-директор на МБАЛ-Бургас: Детето е стабилно, то няма черепно-мозъчна травма, контактно е, адекватно е. То самото е казало, че е ударено - дали с юмрук, дали с коляно - един път в областта на лицето, един път в корема. От проведените изследвания няма увреждания, които да застрашават здравето или живота на детето.

По случая е образувана предварителна проверка от Бургаската прокуратура, а родителите на пострадалото момче не желаят среща с медии и отказват коментар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът Мая Манолова внесе предложения за законодателни промени
Омбудсманът Мая Манолова внесе предложения за законодателни промени
Задържаха мъж, блъснал пешеходец, докато бягал от полицията
Задържаха мъж, блъснал пешеходец, докато бягал от полицията