НОВИНИ

Първолаци правят мартеници в помощ на онкоболни деца

Първокласници от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Троян изработват мартенички, за да помогнат на онкоболни деца. Парите от продажбата им ще бъдат дарени на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания”.

bnt avatar logo
от БНТ
08:46, 29.02.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Идеята за подпомагане на болни деца дошла от родители на първокласниците и те се свързали със сдружението „Деца с онкохематологични заболявания”. С помощта на своите учители и родители, учениците организирали своеобразна работилница за мартеници.

Милена Шотинска, родител: "Решихме да направим собственоръчно мартенички и събраните средства да дарим на сдружението за закупуването на нещо друго, от което имат нужда".

За децата изработването на мартеници е забана игра. Те обаче добре разбират и посланието на инициативата, организирана от родителите им.

Елица: "Помагаме на децата с онкохематологични заболявания в дневния център да оздравеят и да могат да играят като нас".
Златомир: "Другите деца не могат такива неща да си позволят, трябва да направим това за тях".
Памела: "Искам да оздравеят, много искам да ги зарадвам".

Учениците от троянското училище ще зарадват с изработени от тях мартенички и всички болни деца в детското отделение на местната болница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина Ваньо Танов
Почина Ваньо Танов
Междуучилищният център в Пловдив стои заключен
Междуучилищният център в Пловдив стои заключен