НОВИНИ

Първото за България изложение на чай в София

Родината на чая е Китай , а пиенето на чай от векове се свързва с постигането на хармония - вътрешна и със заобикалящия свят. Зоя Велинова е на изложението в столичния ЦУМ.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:25, 18.02.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Обстановката в столичния ЦУМ, където се провежда изложението на чай, е много приятна, предаде от място репортерът на БНТ Зоя Велинова. Културата на българите за пиене на напитката се променя - доскоро са се търсели билкови чайове, но в момента се търсят повече комбинирани и екзотични чайове.

Лъчезар Генов, участник в изложението на чай в София: Българинът предпочита все повече пиенето на чай, което е чудесно, защото той е част от здравословния начин на живот. Понякога го предпочита като заместител на кафето, преди лягане или преди хранене.

Промяната на културата в пиенето на чай се състои в комбинациите от чайове, заяви Лъчезар Генов. Чаят не е обичайна напитка, но въпреки това се налага. Сега се търсят детоксикиращи чайове заради консумацията на тежки храни през зимата. Друг популярен вид чай е за подсилване на имунитета, като той предоставя естествен начин за борба с вирусите.

На изложението в ЦУМ ще има чаени церемонии, демонстрации на правене на чай и още много изненади.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Принц Албер II пред БНТ: Мирът е най-важното послание на Олимпийските игри
Принц Албер II пред БНТ: Мирът е най-важното послание на Олимпийските игри
Форум на световното образование се провежда в София
Форум на световното образование се провежда в София