НОВИНИ

Първото за годината вечно дерби ЦСКА - Левски премина без сериозни инциденти

В София първото за годината вечно дерби между ЦСКА и Левски премина без сериозни инциденти. Дъждът, валял цял ден над столицата, охлади страстите на по-буйните привърженици. 15 бяха арестувани, 13 от тях в столицата, а двама още преди да са стигнали до арената на сблъсъка - националния стадион "Васил Левски".

Радостин Любомиров
от Радостин Любомиров
20:05, 18.03.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
първото годината вечно дерби цска левски премина без сериозни инциденти

На пък към София, в района на Вакарел, автобус превозващ фенове на Левски е бил нападнат от над 30 маскирани. Вандалската проява завършва с изпочупени стъкла на превозното средство и без пострадали. Край Ябланица пък среща на привърженици на сини и червени се превръща в ръкопашна схватка, след която има двама задържани от полицията.

ст. ком. Антон Златанов, зам. - директор на СДВР: Нормално е при пътуването на фенове на грандове като Левски и ЦСКА по пътищата да има такива засечки въпреки това че колегите са разположили полиция по основните пътища.

В столицата бяха задържани 13 души за притежание на наркотични вещества, хладни оръжия или пиротехника, която е забранена за внасяне на стадионите у нас.

ст. ком. Антон Златанов, зам.- директор на СДВР: Един от задържаните в момента е в Пирогов поради прекомерна употреба на наркотични вещества и алкохол. Доста буйстваше и му прилоша.

По-малко от 10 хиляди фенове изгледаха победата на ЦСКА София над Левски с 1:0. Лошото време създаде по-малко работа на полицията. В знак на протест заради ранния начален час на мача сините фенове не проведоха традиционното си шествие към националния стадион. Такова имаше на червените привърженици, които блокираха Орлов мост, но за кратко.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи частични резултати от изборите в Русия: Путин печели четвърти мандат
Първи частични резултати от изборите в Русия: Путин печели четвърти мандат
Зимата напомни за себе си в голяма част от Европа
Зимата напомни за себе си в голяма част от Европа