Утре трябва бъде готова психиатричната експертиза на задържания 25-годишен мъж за четворното убийство в Нови Искър. Това съобщиха за БНТ от държавното обвинение. Мотивът за жестокото убийство все още не е ясен. Близки на семейството твърдят, че задържаният не е употребявал наркотици и алкохол.

Пред разследващите 25-годишният Георги Георгиев е признал, че жестокото убийство е извършено в петък вечерта. Не е ясно обаче какво е накарало младият мъж да посегне на семейството си с брадва.

Емилия Русинова, градски прокурор на София: Самият той е споделил при разговор със служителите на МВР, при въпрос защо и какво се е случило, е говорил за МИ 6, психотропни вещества и оръжия.

Бащата на Георги е намерен под стълбището в къщата. Останалите три трупа са били скрити под две легла, покрити с възглавници и одеяла. Освен травми от удари с брадва съдебните лекари са установили и пробождания с нож. Открити са следи от съпротива. От прокуратурата заявиха, че ключови за развоя на делото ще бъдат резултатите от назначената психиатрична експертиза. Лекарите трябва да установят дали Георги е вменяем.

Емилия Русинова, градски прокурор на София: Това ще ни даде възможност да преценим дали ще поискаме най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража или ще поискаме от съда да бъде настанен за изследване за срок от 30 дни.

Според съседи семейството е изпитвало финансови затруднения. Майката събирала пари за лечението на Георги, който от години страдал и от туберколоза.

Валентин: Той не излизаше. По двора ако е излизал. Той нямаше приятели, нито нищо.

Според експерти у нас няма програми за социална подкрепа на хора с психични заболявания, липсва и адекватно лечение.

Проф. Калин Гайдаров, психолог: Няма достатъчно убедителни програми и няма дори клинични пътеки.

Решението е в това хората да са адекватно наблюдавани.

Работата по случая продължава.

© БГНЕС
Продължава разследването на жестокото четворно убийство в Нови Искър

Продължава разследването на жестокото четворно убийство в Нови Искър

Продължава разследването на жестокото четворно убийство в Нови Искър. Очаква се днес да станат ясни резултатите от направените съдебно-медицински и пс...