НОВИНИ

Психолози влязоха в 52-ро училище

От рано сутринта в 52-ро училище учениците, учителите и родителите бяха разпределени в групи, с които работят психолози. В петък там момче удари своя съученичка, която след това почина.

Милена Кирова
от Милена Кирова
15:17, 27.02.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

От утре консултациите ще продължат и индивидуално с по-разстроените деца. Агресията може да дойде от много места, обясняват психолозите - от незадоволени потребности, подражание, неразрешени във времето конфликти. По притеснителното е, че вербалната агресия е заменяна все повече от физическа.

Данко Калапиш - директор на 52 ОУ "Цанко Церковски": Първият учебен ден днес започна с час на класа, в който всеки класен ръководител трябваше да види какво е състоянието на всяко едно дете.
Младен Владимиров - психолог: Да се опитаме да ги чуем, да се опитаме да ги успокоим, да им върнем усещането за сигурност.
Ваня Кастрева - началник на столичния инспекторат по образованието: Ние ще погледнем - в дневника, който следва училището да води по изпълнението на механизма, доколко са идентифицирани такива прояви или симптоми на такива прояви и какви действия е предприело училището. Как работят с родителите, какви ангажименти в училищния живот има за децата, така че те да бъдат мотивирани и да се възпитат у тях общочовешки ценности.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кампания във Франция Обама да се кандидатира за президент
Кампания във Франция Обама да се кандидатира за президент
Над 81 млн. лв е приносът от акцизи за бира през 2016 г.
Над 81 млн. лв е приносът от акцизи за бира през 2016 г.