НОВИНИ

Откриха ремонтирани пътни отсечки между Разлог - Юндола - Банско и Гоце Делчев

Напълно завършен е ремонтът и рехабилитацията на близо 110 километра пътни отсечки в участъка Разлог-Юндола и Разлог-Банско-Гоце Делчев-Садово. Пътните настилки основно са ремонтирани по програма на Европейската инвестиционна банка и републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 40 милиона лева. Напълно обновената второкласна пътна мрежа беше открита от премиера Бойко Борисов, министъра на регионалното развитие и благоустойството Лиляна Павлова и председателят на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

bnt avatar logo
от Добрина Грачанлиева
17:49, 13.12.2015
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Хора от близките населени места Банско, Разлог и Гоце Делечв дойдоха специално за откриването на пътя. Разказваха как преди имало дупки в асфалта, в които често пропадали колите им. С ремонтираните отсечки се намалява времето и за пътуване.

Министър Лиляна Павлова обяви, че с изграждането на пътната отсечка Разлог-Юндола вече всички пътища в региона са напълно ремонитрани.

Лиляна Павлова - министър на регионалното развитие и благоустройството: "Един малък участък остава и този участък ще го направим догодина, това е връзката от Банско до Баня и с това ние всъщност ще затворим изцяло цикълът на пътната инфраструктура."

А за да не се замърсява въздухът скоро в курортните градове - Банско и Разлог вместо на твърдо гориво, ще се отопляват с газ.

Бойко Борисов - министър-председател: "Този регион да направим всичко възможно както закарахме газ до Силистра, да го газифицираме, за да може и това повече да не се вижда от нашите туристи."

Борисов каза още, че веднага започва преговори с "Булгаргаз".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестувани митничари за подкуп на ГКПП Капитан Андреево
Арестувани митничари за подкуп на ГКПП "Капитан Андреево"
Скала се срути в Провадия, евакуираха хората от 14 къщи
Скала се срути в Провадия, евакуираха хората от 14 къщи