Пътен инцидент с автомобил на НСО с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Катастрофата е станала тази сутрин на главния път Силистра - Шумен. Цвета Караянчева е със счупена ключица на рамото. След преглед в Шуменската болница е транспортирана с хеликоптер в Правителствена болница в София. Мъж и дете, пътували в другата кола, след преглед са освободени.

Шумен

Започналото днес разследване трябва да изясни причините на катастрофата. Инцидентът е станал на 200 метра след разклона за шуменското село Върбак. Два автомобила на Националната служба охрана са се движели в посока Шумен. Лека кола, която не успяла да вземе десен завой, навлязла в насрещното движение и се блъснала в кола на НСО, в която е била председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя се е връщала от Силистра, където снощи беше гост на празника на града. Благодарение на реакцията на шофьора от НСО, е избегнат челният удар. В другата кола са били жена, която е шофирала, съпругът и детето им, които са без наранявания. Няма пострадали и служители от НСО.

Оглед на мястото направиха окръжният и районният прокурор, директорът на полицията, разследващи полицаи и експерти по транспортни произшествия.

© Снимки: БГНЕС

По неофициална информация на прав участък двата автомобила на Националната служба за охрана, са изпреварвали ТИР. При прибирането на колите в лентата за движение шофьорът на колата на НСО видял, че от завоя излиза лека кола Шофьорката на еката кола е загубила контрол над автомобила, завъртяла се и навлязла в насрещната лента. За да избегне челния удар, колата на НСО свила към банкета, но е ударена в лявата част

Соня Александрова, районен прокурор - Става въпрос за два насрещно движещи се автомобила, при което е възникнало ПТП. След като бъдат разпитани свидетелите, след като бъде изготвена експертизата, можем да кажем как точно е настъпило ПТП и съответно кой е виновният водач.
Ст. комисар Ялчън Расим, директор на ОД на МВР-Шумен - Жена, 31-годишна е била зад волана, правоспособен водач, няма алкохол, в колата са пътували мъж на 33-години и дете на 10 години. В другия автомобил, това е автомобил на НСО, пътували са 4 души, между които и председателят на българския парламент г-жа Караянчева.

След огледа са взети официално показания от шофьорите - участници в катастрофата, очаква се и експертиза.

Маргарита Георгиева, окръжен прокурор на Шумен - Провежда се оглед по започнало досъдебно производство. Към настоящия момент няма да изнасяме повече данни, защото не разполагаме с такива, в процес на събиране на доказателства сме. Делото се води за престъпление по транспорта.

Ще бъдат направени и експертизи за установяване на травматичните увреждания и на щетите по автомобилите.

Цвета Караянчева: Претърпях пътен инцидент, но съм добре

Цвета Караянчева: Претърпях пътен инцидент, но съм добре

Председателят на парламента Цвета Караянчева потвърди, че е претърпяла пътен инцидент, но заяви, че се чувства добре. От стената на личния си Фейсбук...

От НСО съобщиха също за инцидента, в който пострада председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Оттам казаха още, че благодарение на бързата и точна реакция на водача на НСО са ограничени щетите от удара.

Причината за пътния инцидент и вината ще бъдат установени в рамките на разследването, се казва още в съобщението на НСО.

Цвета Караянчева е в болница "Лозенец" с фрактура на рамото

Цвета Караянчева е в болница "Лозенец" с фрактура на рамото

Председателят на парламента Цвета Караянчева, първият по ранг държавник, беше настанена в болница "Лозенец" в късния следобед.