След над десетчасовия интензивен снеговалеж в област Велико Търново обстановката е нормална. Всички пътища са отворени за движение при зимни условия. Проходим е и проходът на Републиката.

На места снежната покривка във Велико Търново достига малко над 10 сантиметра. Няма населени места, в които електричеството и водоподаването да е спряно. В града работят десет снегорина, всички улици и тротоари са изчистени. От полицията апелират водачите да бъдат внимателни и да се съобразяват със зимните условия.

Снежната покривка в Ловешка област на места достигна 15 см. Пътищата в Ловешка област са проходими при зимни условия. Цялата налична техника на Областното пътно управление в Ловеч е на терен и обработва републиканската пътна мрежа, съобщи директорът Георги Грозданов. Най-натоварени са пътищата Ловеч - Плевен и София - Варна. Временно е въведено ограничение за движение на товарни МПС над 12 тона, включително с ремаркета и полуремаркета, по пътя Троян-Кърнаре. На пътя София – Варна в района на село Абланица тази сутрин са боксували три тира, които не са били оборудвани със зимни гуми и са причинили задръстване. Пътят зак кратко е бил затворен. От областната дирекция на МВР в Ловеч съобщиха още, че има няколко леки пътно-транспортни произшествия, но без пострадали хора.

Възстановено е електрозахранването в общините Троян и Априлци, където имаше аварии в трафопостове и няколко населени места бяха без ток.