Птицевъди протестират пред сградата на Агенцията по безопасност на храните (БАБХ) преди обсъждането на проблемите около птичия грип. До момента в България има регистрирани над 20 огнища на болестта.

Протестът е мирен, само с плакати с искане за оставката на председателя на БАБХ на Дамян Илиев. Присъстват само представители на фирми и ферми за водоплаващи птици. По думите им, 10 000 души ще останат без работа заради мерките, предприети срещу птичия грип.

Пламен Славов, ветеринарен лекар от Ямбол: Искаме незабавна оставка на ръководството на БАБХ заради неадекватни и безхаберни действия - издаване на половинчати заповеди, безхаберие към хората, неплащане навреме на избитите животни. В момента в две големи люпилни в страната има новоизлюпени патета, които стоят в касетки и кашони, и не се разрешава тяхното настояване във фермата - на практика те ще умрат заради това безхаберие.

Ръководството на БАБХ преговаря с производители от фермите, а резултатите от срещата се очакват по-късно следобед.

Птицевъди излизат на протест пред Агенцията за безопасност на храните

Птицевъди излизат на протест пред Агенцията за безопасност на храните

Стопани на птицевъдни ферми ще излязат на протест пред Агенцията за безопасност на храните в София. Недоволството е заради мерките, които Агенцията пр...