От днес (16 април) до неделя (22 април) "Пътна полиция" ще проведе специализирана полицейска операция за контрол на скоростта. Тя е заложена в календара на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) и подобни операции ще има на територията на всички страни членки, съобщиха от МВР.

© снимка: АРХИВ

Целта е намаляване на пътнотранспортните произшествия, предизвикани от бързото шофиране. В рамките ѝ екипите на "Пътна полиция" ще са разположени в населените места, главните пътища, магистралите и третокласните шосета и ще следят основно за скоростта.


гл. инспектор Росен Рапчев - "Пътна полиция", ГДНП: Операцията е планирана както казах и не е във връзка с пътните инциденти.Във връзка с пътните инциденти евентуално ще се предвиждат други мероприятия. Контрол ние си имаме и сега, знаете започва и летният сезон наближава. Контрол ще се осъществява изключително на всички главни пътища и автомагистрали ще има много сериозно присъствие. Полицейските екипи също ще имат за цел и да регулират движението при установяване на места където се задръства движението и има тапи.