НОВИНИ

Пътната обстановка след снеговалежите се нормализира, има населени места без ток

Пътната обстановка в по-голямата част на страната постепенно се нормализира. Усложнена е ситуацията в Североизточна България заради снега. Доста училища днес нямат занятия, има населени места без ток, аварийните екипи работят непрекъснато - така изглежда първият работен ден от Новата година.

bnt avatar logo
от Светлана Ганчева
12:00, 04.01.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Изненадващо по Черноморието този път има повече сняг, отколкото във вътрешността на страната. В четири общини това доведе до спиране на учебния процес - в Аксаково, Ветрино, Долни Чифлик и Дългопол в отделни села е обявено двудневна ваканция.

Във Варна официално денят е учебен, но първата смяна имаше проблеми с придвижването до училище, а много деца бяха спрени от родителите си. В страната в общо 52 училища не се учи заради лошото време - най-много са те в областите Бургас, Варна и Хасково. Регионалните инспекторати в повечето общини препоръчаха намаляване на часовете, за да се приберат учениците в светлата част на деня.

;

Лазар Лазаров, председател на УС на АПИ: "Очакваме в следобедните часове нов фронт да премине през територията на България, с по-обилни снеговалежи. Така че призовавам шофьорите да пътуват внимателно, със заредени мобилни телефони и да използват нашия тел. 0700 130 20. Пак искам да кажа, че очакванията на хората са много високи. Те очакват пътя да е на черно. Нашите изисквания са съвсем различни, особено за третокласните пътища се очаква до 10 см oтъпкан сняг. Все пак трасето трябва да е обработено, разритo и опесъчено. Пак искам да обърна внимание, че почистването не е до черно и затова си трябва подготвени автомобили."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
50 нови места, които може да посетите в България през 2016 година
50 нови места, които може да посетите в България през 2016 година
138 години от Освобождението на София
138 години от Освобождението на София