НОВИНИ

Пътни инциденти с жертви на пътя в изминалия ден

Пътни инциденти с фатален край белязаха почивните дни. Проливните дъждове причиниха катастрофи в цялата страна. 46-годишна жена загина при тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла. Ранени са и двама мъже. По първоначална информация на мократа настилка се сблъскали челно два автомобила. За да бъда извадени пострадалите, се наложило колите да бъдат разрязани от екип на пожарната. Заради инцидента пътят беше затворен с часове. Инциденти имаше и на магистрала „Тракия“. 15 катастрофи допълниха черната статистика и в София.

Айше Сали
от Айше Сали
22:58, 16.07.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Километрични опашки и дълги пътувания - в неделния ден черната статистика на пътя растеше с всеки изминал час - 15 катастрофи, трима загинали, 25 пострадали и 18 линейки, изпратени на помощ само за територията на София град и област.

Новината за първия смъртен случай дойде за микробус, паднал в реката край Самоковско шосе, а в края на деня 28-годишен мъж и 9-годишно дете загинаха на пътя Антон-Копривщица.

Осем души бяха ранени и при две катастрофи на магистрала „Тракия“ край Ихтиман. При първия инцидент пострада жена, а в линейката, която е изпратена в района на инцидента, се е удари друг автомобил. Екипът на Спешната помощ е настанен в болница, в тежко състояние.

Вследствие на катастрофата движението при от 44-и до 46-и километър на автомагистралата беше ограничено и се извършваше по обходен маршрут. В километричното задръстване, продължило повече от 4 часа, попадна и екип на БНТ.

Методи Манченко, главен продуцент на дирекция „Спорт“: Колата ни беше принудена да отбие на разклона за Велинград, там вече се беше образувала колона от няколко километра. При Костенец разбрахме от наши колеги, че продължава задръстването и достига до Вакарел.

Два тира блокираха прохода Петрохан край Гинци. Инцидент имаше и на пътя София-Варна край ловешкото село Малиново. Пътят беше блокиран и в двете посоки от ТИР, който при опит за изпреварване се завъртял заради мократа настилка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Една от най-скъпите коли в света влезе и на американския пазар
Една от най-скъпите коли в света влезе и на американския пазар
За пръв път жена ще играе главната роля в легендарния сериал „Доктор Кой“
За пръв път жена ще играе главната роля в легендарния сериал „Доктор Кой“