НОВИНИ

Пътнически самолет се приземи в тихоокеанска лагуна

Пътнически самолет се приземи в тихоокеанска лагуна, след като излезе от пистата в условия на лошо време в Микронезия. Оцелели са всички 47 души на борда. Хората били спасени с лодки от местни жители. Съобщава се за четирима по-тежко пострадали пътници.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
19:53, 28.09.2018
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Боинг 737-800 се озовал в плитки води край брега на остров Уено в Микронезия, където трябвало да извърши междинно кацане в условия на дъжд и лоша видимост. Самолетът е изпълнявал полет от остров Понпей - един от четирите щата на Микронезия до Порт Моресби -столицата на Папуа Нова Гвинея. До идването на спасителите в салона нахлула вода до кръста, разказват шокирани пасажери.

Бил Джейнс - пасажер: Стигнахме края на пистата, това ми казаха. Това е единствения сценарий, който мога да си представя. Водата в самолета ми стигаше само дотук и успяхме да излезем през аварийните изходи.

Спасители - доброволци описват сцени на хаос, всички на борда се опитвали трескаво да стигнат до изхода. Причините за инцидента остават неясни. На място отива следователски екип от Папуа Нова Гвинея. През 2013-та самолет с 101 пасажери се озова в крайбрежните води след като излезе от пистата при кацане в Индонезия. И тогава се размина без жертви и хората бяха спасени с лодки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК ще наложи санкции на 3 области у нас заради бойкота на стопани в Болярово
ЕК ще наложи санкции на 3 области у нас заради бойкота на стопани в Болярово
ДПС спасиха кворума в парламента
ДПС спасиха кворума в парламента