НОВИНИ

Пътнически влак дерайлира край Мездра

Пътнически влак дерайлира в ранния следобед край Мездра. Композицията се е движела към Враца, когато последният вагон внезапно излязъл от релсите. Няма пострадали пътници. Причина е рязкото покачване на температурите, заявиха от Министерството на транспорта.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
19:26, 06.08.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Влаковата композиция е била с два вагона, в които са пътували двайсетина пътници. След дерайлирането вторият вагон се е движил около 300 м извън релсите, изравяйки дълбока бразда в бетонните траверси.

Инж. Бойчо Скробански, държавен разследващ инспектор, Министерство на транспорта: Изместена е оста на железния път с около 30 см, локомотивът с неговите 80-90 тона е преминал, първият вагон също, предвид намалението на скоростта с 40 км, но последният вагон не е успял. Това е вследствие на високата температура, която е била вчера и днес. Съответно се извършва и ремонт на железния път от наставов в безнаставов, като целта е вдигане на скоростта.

Според разследващите, машинистът е спрял навреме и затова няма пострадали пътници. Аварийната операция по връщането на дерайлиралия вагон продължи около час.

Заради инцидента за часове остана затворен железният път в посока Враца, а влаковете от Видин и Лом за София се движеха по разписание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавните енергийни дружества с все повече дългове към БЕХ
Държавните енергийни дружества с все повече дългове към БЕХ
Най-малко две жертви след взрива на летището до Болоня, ранените са над 60
Най-малко две жертви след взрива на летището до Болоня, ранените са над 60