НОВИНИ

Пътуваме до Гърция още по-бързо: Откриха нови 24 км от АМ "Струма"

Официално беше открита нова 24-километрова отсечка от магистрала "Струма" в участъка между Кресна и Сандански. Тя има 3 пътни възела за връзка с близките градове и села, както и 25 големи съоръжения - като мостове, надлези, включително железопътен надлез, и селскостопански подлези.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
12:05, 17.12.2018 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Това е и първата отсечка на магистралата, на която са изградени интелигентни транспортни системи, които следят трафика, теглото на автомобилите, както и видеонаблюдение. Продължава и работата по останалите лотове на магистралата, като отсечката от Благоевград до Крупник е готова на 40%.

Въпреки липсата на консенсус за изграждането на магистралата в Кресненското дефиле, беше избран вариантът трасето да бъде на две части, като в посока от Симитли към Кресна да се използва сегашният главен път Е-79, а в обратната посока ще бъде построено ново трасе през планината, източно от Кресна и ще минава през селата Ощава и Стара Кресна.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Участъкът, който е между Крупник и Кресна, в момента текат тръжни процедури, така че се надяваме 2019 г. да имаме избрани изпълнители и да започне същинското строителство и там. Нашите усилия са цялото администриране на процеса и същинското строителство да приключи в срок, защото знаете, че ние ползваме средства от ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" както и съфинансиране от държавния бюджет, така че нашите усилия са в посока да приключим в срок цялата магистрала.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1 млрд. 623 млн. лева е проектобюджетът на Столичната община за 2019 г.
1 млрд. 623 млн. лева е проектобюджетът на Столичната община за 2019 г.
Откриха граничния пункт край Крушари
Откриха граничния пункт край Крушари