Официално беше открита нова 24-километрова отсечка от магистрала "Струма" в участъка между Кресна и Сандански. Тя има 3 пътни възела за връзка с близките градове и села, както и 25 големи съоръжения - като мостове, надлези, включително железопътен надлез, и селскостопански подлези.

Кресна Сандански

Това е и първата отсечка на магистралата, на която са изградени интелигентни транспортни системи, които следят трафика, теглото на автомобилите, както и видеонаблюдение. Продължава и работата по останалите лотове на магистралата, като отсечката от Благоевград до Крупник е готова на 40%.

Въпреки липсата на консенсус за изграждането на магистралата в Кресненското дефиле, беше избран вариантът трасето да бъде на две части, като в посока от Симитли към Кресна да се използва сегашният главен път Е-79, а в обратната посока ще бъде построено ново трасе през планината, източно от Кресна и ще минава през селата Ощава и Стара Кресна.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството: Участъкът, който е между Крупник и Кресна, в момента текат тръжни процедури, така че се надяваме 2019 г. да имаме избрани изпълнители и да започне същинското строителство и там. Нашите усилия са цялото администриране на процеса и същинското строителство да приключи в срок, защото знаете, че ние ползваме средства от ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" както и съфинансиране от държавния бюджет, така че нашите усилия са в посока да приключим в срок цялата магистрала.
До седмица пускат движението по АМ "Струма" между Кресна и Сандански

До седмица пускат движението по АМ "Струма" между Кресна и Сандански

До седмица се очаква да бъде пуснато движението в участъка между Кресна и Сандански от автомагистрала "Струма". Трасето ще бъде открито пет месеца пр...