НОВИНИ

Пътуването преди Нова година започна

В Министерство на регионалното развитие и благоустройството днес бяха подписани договорите за строежа на Лот 3 от автомагистрала "Струма" между Благоевград и Крупник. Отсечката е дълга 12,6 км, а инвестицията е около 186 милиона лева. Заради поредицата от предстоящите почивни дни трафикът по главните пътища в област Благоевград днес бе натоварен.

bnt avatar logo
от Йорданка Бакалска
19:24, 30.12.2015
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Традиционно най-интензивно е движението по главен път Е-79 и по автомагистрала „Струма”. Във високопланинските проходи „Предел” и „Папаз чаир” съществува опасност от заледени пътни участъци. В района на Кресненското дефиле опасността от падащи камъни е повишена.

За да се контролира движението от полицията са поставили извънредни екипи. Засилени са и проверките за превишена скорост и употреба на алкохол. Много хора ще посрещнат Нова година в южната ни съседка, затова движението на българо-гръцката граница е натоварено. За да не се струпват много автомобили на едно място от гранична полиция съветват хората да не използват само граничен пунк "Кулата - Промахон", а и другия пункт – "Илинден - Ексохи".

Очаква се от всички празнични дни най-интензивен да бъде трафикът на 3-ти януари, когато над 200 000 автомобила ще се насочат към София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зачестяват кражбите по празниците
Зачестяват кражбите по празниците
Зрелищна полицейска акция в Пловдив
Зрелищна полицейска акция в Пловдив