НОВИНИ

Пътуващото читалище вече е във Варна

Във Варна пристигна пътуващото читалище “Бащино огнище”. Уникалният автобус е разположен на входа на морската градина. В него е изложена експозиция, която обхваща периода от Средновековието до Втората световна война. Входът е свободен.

bnt avatar logo
от Силвия Благоева
09:00, 19.08.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Само за първите два часа от гостуването на пътуващото читалище във Варна, експозицията му е била разгледана от няколко стотин души.

Ивайло Шопски – създател на читалището
"Хората са жадни за нашата история и начина, по който ние я поднасяме нагледно, интерактивно с един по-достъпен, по-смилаем, да се каже, начин. Имаше чужденци, които се впечатляват като виждат на картата България колко е била голяма през Второто българско царство”.

Децата най-силно се впечатляват от униформите на български четници и от пушките, с които нашите деди са воювали на Шипка.

Георги Петков дошъл специално да види изложбата.

Георги Петков
"Една много хубава инициатива, защото виждаме от първа ръка българската история. Смятам, че е страхотна инициативата и само мога да поздравя. А входът?"

"Няма вход."

"Това е каса за дарения, който желае, може да дари, но вход няма."

Уникалният автобус ще остане във Варна до 22 август, след което отпътува за Кранево, където в ученическия лагер там ще се проведат уроци по родолюбие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАСА тества успешно нов ракетен двигател за мисии до Марс
НАСА тества успешно нов ракетен двигател за мисии до Марс
Магията на Моцартовите празници в Правец
Магията на Моцартовите празници в Правец