НОВИНИ

"Пътуващото студио на БНТ2" в Банско

"Пътуващото студио на БНТ2" започна обиколката си по проекта "Парламентът на Европа 2025". Първата спирка беше Банско. В продължение на 7 дни информационният микробус ще посети 13 населени места в Благоевградска област. А целта на проекта е българите да научат повече за работата и приоритетите на Европейския парламент.

bnt avatar logo
от БНТ
18:50, 16.04.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

22-годишният Димитър Проданичин помага в магазина на родителите си и в същото време учи Маркетинг в София. Според него огромният брой туристи, които посещават града, помагат да има повече търговски обекти.

Младите хора си остават в града, понеже голямо развитие има туризмът и намират работа.

Димитър е категоричен, че ще остане в родния си град, след като завърши образованието си. По думите му промененият облик на Банско от реализираните европейски проекти, освен че радва местните, привлича и много посетители.

Георги Икономов - кмет на община Банско: "Без помощта, без средствата и опита на Европейския съюз, България не би била същата. В рамките на 10 години тя се промени коренно".

На същото мнение е и англичанинът Джеймс Хюз, който живее в Банско от 15 години и има хотел в курорта. Казва,че се изгражда добра инфраструктура, има и магистрали, по които се пътува много по-бързо. Определя като голяма грешка решението на своите сънародници за Брекзит.

Джеймс Хюз: Ние сме много по-силни обединени и много по-добри. Това решение за излизане от ЕС според мен, като бизнесмен, е много лошо решение.

Отворените граници е една от най-големите ползи от членството ни в евросъюза, категорична е и Зорка Тумбаклиева.

Зорка Тумбаклиева: Да пътуваш без визов режим навсякъде в цяла Европа е от голяма полза за туризма.

Местните хора отправиха и свои препоръки към българските евродепутати. Сред тях са да няма двоен стандарт за храните в различните страни, както и да се откриват повече специалности с практична насоченост в средните училища в малките общини.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Звездни срещи
ДРУГИТЕ новини: Звездни срещи
Външните министри от ЕС с обща позиция за Сирия
Външните министри от ЕС с обща позиция за Сирия