НОВИНИ

Пътят към курорта Бодрост e опасен

Пътят към курортната местност Бодрост и ски писта Картала над Благоевград е силно заледен и не се опесъчава, алармират туристи. Хижата в района вече е резервирана изцяло за Нова година, във вилите в курорта се очакват много туристи. Екипът ни провери на място какво е състоянието на пътя.

bnt avatar logo
от Боряна Черганова
06:54, 30.12.2015
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Въпреки че все още сняг няма, трасето в отделни участъци е истинско предизвикателство за шофьорите, особено в по-високите части.

Антон: "Тук винаги в този сезон пясък се хвърляше, в момента не знам защо е така изоставено, коя е причината, нямам идея, но не е добре, защото всичко е заледено. Слизам като скиор всеки път, така че не е опесъчено".



;

Шофьорите трябва да са особено внимателни при навлизане в усойните участъци, защото сланата е образувала дебела ледена покривка. Особено опасно е при преминаване от сух в замръзнал участък, разказа Сергей Георгиев, който от години управлява хижа Бодрост.

Сергей Георгиев – хижар - хижа Бодрост: „Имах гости на хижата и една от колите при скорост 40 км. в час се беше завъртяла обратно. - Опесъчава ли се този участък? - Опесъчаваха преди 10 дена, от тогава от Бистрица нагоре не е опесъчавано. Дават температурите да паднат и от утре хората ще тръгнат да карат празниците в планината и трябва някакви мерки да се вземат.

Няколко часа след като подадохме сигнал до общината, екипът ни забеляза камион с пясък да пътува към планинската местност. От кметството ни обясниха, че регулярно обработват трасето и със сол.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общински съветник от Варна дарява заплатата си на две болни деца
Общински съветник от Варна дарява заплатата си на две болни деца
Лидерите от Нормандската четворка коментират кризата в Източна Украйна
Лидерите от Нормандската четворка коментират кризата в Източна Украйна