Пътят Кричим-Девин остана затворен за няколко часа днес заради взривни дейности. Мащабната реконструкция на участъка, която се извършва от месеци, създава натоварен трафик и трудности за пътуващите по третокласното трасе. За какво да внимават пътуващите в тази посока – вижте в репортажа на Димитър Димитров!

15 километра път изсечен в скала – това представлява трасето между град Кричим и с.Михалково, което е почти на върха на планината. От години пътят създава много неудобства за шофьорите заради тесните си габарити и падащите на платното скални късове.

Геодезисти са направили проучване, че през последните 50 години откакто е направен пътя скалата е силно ерозирала. Единственият начин подобни скални късове да не падат на пътното платно е взривяване.

Взривовете по трасето днес продължиха повече от пет часа, през което време беше въведена пълна забрана за движение и обходен маршрут. Докато изцяло бъде завършено трасето в най-тесните участъци се преминава еднопосочно, а трафикът се регулира с мобилни сфетофарни уредби.

Валентина Бакърджиева, Областно пътно управление-Пловдив: Със започването на обекта има редица такива заповеди, със които се въвежда временна организация на движението, защото този обект и строителството се изпълняват в половин платно. При условията на неотбито движение. Това налага изчакване в порядъка от 30 до 50 минути от целият трафик.

Реновирането на участъка се извършва по програма Региони в растеж. Инвестицията е за близо 23 млн лева.