НОВИНИ

Пътят София-Самоков остава затворен заради свлачище

Свлачище затвори пътя от София до Самоков. То се намира в района на Дяволския мост, след Кокаляне. За щастие няма пострадали. Пътят ще остане затворен до утре следобед, заради надвисналите скали, които могат да паднат на пътя. Движението е пренасочено по обходни маршрути.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
18:55, 05.03.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Около 2:00 ч. през нощта върху пътното платно в района на Кокаляне се свличат 100 тона скална маса. Сигналът постъпва в полицията от фирмата, която почиства пътя.

комисар Тенчо Тенев, началник на "Пътна полиция - София": Активизира се свлачище поради ниските температури, поради голямата температурна амплитуда.

Скалната маса е скъсала мантинелата, а един от късовете, който тежи над 10 тона, е паднал в реката.

Има голяма опасност свлачището да се активизира отново, казва началникът на "Пътната полиция" комисар Тенчо Тенев.

комисар Тенчо Тенев, началник на "Пътна полиция - София": Налага се да се направят геодезически проучвания и екип от алпинисти, в ранните утрешни часове ще бъдат тук на място. Ще направят проучването и евентуално ще се наложи да се събори още от скалната маса, за да не се създават предпоставки за евентуални инциденти.

На място е изпратен екип на пътното областно управление, което следи ситуацията. Полицейските патрули не допускат преминаването на автомобили по пътя. Движението се пренасочва по обходни маршрути.

комисар Тенчо Тенев, началник на "Пътна полиция - София": През Бистрица за Самоков. Патрули на пътна полиция на кръговото на Самоков отбиват движението в посока София, което ще минава и през Ихтиман и през Бистрица, за да може хората да се приберат без проблем.

Очаква се пътят да бъде отворен утре след обяд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Актьори се борят да спасят училището в село Русаля
Актьори се борят да спасят училището в село Русаля
Писта Безбог над Добринище привлича все повече любители на зимните спортове
Писта Безбог над Добринище привлича все повече любители на зимните спортове