НОВИНИ

Пътят за Бургас през "Петолъчката" е отворен

Зимната ситуация в Югоизточна България постепенно се нормализира. Няма населени места без ток. Малко след 17 часа беше възстановено движението на автомобили до 12 тона по магистрала "Тракия" от Бургас до пътен възел "Зимница" край Ямбол само в посока София. На шофьорите се препоръчва да се движат задължително със скорост до 80 км/ч заради намалена видимост и снегонавявания. По-рано през деня беше отворен и старият първокласен път за Бургас.

bnt avatar logo
от Диана Иванова
20:29, 07.01.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Днес от обяд пътен възел Петолъчката вече е проходим във всички направления. Пътят за Бургас от Петолъчката е отворен, но не е разрешен за автомобили над 10 тона.

Полицейски постове дежурят две денонощия на "Петолъчката", за да спират автомобилите и да им дават указания. Според полицаите пътищата не са били затворени превантивно.

Светослав Димитров, полицай: Не е превантивно, наистина има снегонавявания, силен вятър имаше. БНТ: Почистват ли фирми? - Почистват, разбира се, то си личи, то е опесъчено, камионите вървят един след друг.

Най-задаваният въпрос от идващите от Бургас коли беше дали магистралата е отворена. Приложението на Агенция „Пътна инфраструктура" отново даваше грешна информация и затова те се уверяваха сами от полицаите накъде да продължат. Всички твърдяха, че пътят вече е добре почистен.

Двата големи паркинга на пътен възел "Петолъчката" са пълни с тирове, които не могат да продължат, защото във всички посоки е забранено движението им. Две денонощия стои на "Петолъчката" Митко Стоянов, който пътува за Разград, но е блокиран. Той има шанса да се връща от Турция празен, но някои от колегите му карат товари, за които има срок на доставка. Проблемът е, че никой не може да каже на шофьорите кога ще могат да потеглят.

Митко Стоянов, шофьор на ТИР: Предният път преди Нова година тировете бяха виновни, сега тировете спряха, пак има проблем, значи не е от нас проблема. Проблемът е на друго място.

Всички се надяват по-бързо пътищата да бъдат отворени и за тежкотоварните автомобили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затворени пътища и селища без ток в Северна България
Затворени пътища и селища без ток в Северна България
Увеличиха местата в приюта за бездомни в Пловдив заради студа
Увеличиха местата в приюта за бездомни в Пловдив заради студа