НОВИНИ

Политици, магистрати и партии с влогове и кредити в КТБ (СПИСЪЦИТЕ)

Синдиците на КТБ публикуваха списъци с имената на политици, магистрати и партии, които са имали влогове и кредити в банката. В списъка могат да се видят имена на бивши и действащи обществени фигури, заемали държавни постове през годините. Имената стават ясни близо година и половина след изпадането на КТБ в неплатежоспособност.

Александър Марков
от Александър Марков
16:39, 09.02.2016
5524
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

В списъка на физическите лица, който е от 46 страници, могат да се видят вече известните имена на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, на министъра на културата Вежди Рашидов, на бившия премиер Иван Костов и съпругата му, както и на самия Цветан Василев. Откриваме още бившия енергиен министър Трайчо Трайков, бившия военен министър Аню Ангелов, бившата шефка на Комисията по сигурността на информацията Цвета Маркова, Иван Петков - съпруг на енергийния министър Теменужка Петкова, Гиньо Ганев - бивш омбудсман, депутатът Делян Пеевски. Сред вложителите е и съпругата на подуправителя на БНБ Димитър Костов - Елка.


;

Фигурират имената на висши магистрати, шефове на държавни комисии, роднини на заместник-кметове, служители в ДАНС, шефове в енергийни дружества.

От политическите партии - НДСВ е имала милион и 400 хиляди лева влог в КТБ. СДС - с 85 000 лв., ДСБ - с три влога за 270 хиляди лева и други. Областният съвет на БСП-Варна е имал 1 милион и 64 хиляди лева.



;

От юридическите лица - влогове и кредити в КТБ са имали Булгартабак, Енемона, Застрахователно дружество "Виена Иншурънс груп", Химимпорт и др. В списъка са и различни фирми и банки, които са оставили на влог в КТБ акции на името на Михаил Миков, Ивелина Василева, Милен Велчев, Румен Порожанов, Николай Василев и други.


;

Вижте ТУК списъците с имената на политици, магистрати и партии, които са имали влогове и кредити в банката.

Списък на консултантски договори, договори за наем и други възмездни и безвъмездни договори

Списък на размера на влоговете и кредитите на физическите лица

Списък на размера на влоговете и кредитите на юридическите лица

Списък на размера на влоговете и кредитите на политическите партии

Списък на физически и юридически лица, които са съобщили за прехвърляне на вземането си


Коригиран списък за размера на влоговете и кредитите на политическите партии, изготвен на основание чл. 62, ал. 12, т. 5 от Закона за кредитните институции е публикуван на интернет страницата на ФГВБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Простихме се с репортера от По света и у нас Талка Симеонова
Простихме се с репортера от "По света и у нас" Талка Симеонова
Ако не бъде приет антикорупционният закон може да се стигне до предсрочни избори
Ако не бъде приет антикорупционният закон може да се стигне до предсрочни избори