НОВИНИ

Пулев победи Самюъл Питър и спечели Интерконтиненталната титла

Кубрат Пулев победи бившия световен шампион Самюъл Питър с технически нокаут и спечели Интерконтиненталната титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) пред повече от 10 хиляди зрители в зала "Арена Армеец" в София.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
22:53, 03.12.2016
Чете се за: 01:01 мин.
У нас
пулев победи самюъл питър спечели интерконтиненталната титла

С 24-ия успех в 25-ия си мач на професионалния ринг Пулев вече е и официален претендент за шампионския колан на Международната боксова федерация (IBF).

35-годишният софиянец доминираше още от началото срещу далеч по-бавния си съперник и заслужено стигна до 13-ата победа с нокаут в кариерата си. Пулев през цялата среща тормозеше 36-годишния африканец с прецизни леви прави и още във втория рунд след серия от силни удари разкървави лицето на противника.

В края на третия рунд Питър се хвана за десния лакът, а при удара на гонга за началото на четвъртата част нигериецът обяви, че се отказва заради контузия, с което записа шестата си загуба в 42 срещи като професионалист.

"Огромна публика. Благодаря на всички. Противникът беше наистина опасен. Той не е моето ниво, но въпреки всичко, беше опасен. Ударите му бяха тежки, но аз съм 100 пъти по-класен от него. Най-важното за мен е публиката и хората, които са тук. Този мач е повече от очакваното. Моята публика, моят народ, това са българите. За тях правя всичко. Ние сме велик народ с голяма история, имаме голяма бъдеще, всеки един трябва да повярва и всичко ще се случи", заяви на ринга след победата Пулев.

"Моят противник не можа да издържи на хубавите ми удари и именно затова спря мача. Може би той самият усети, че в следващите рундове ще бъде нокаутиран. Той е по-бавен от мен, но е и много опасен, с много опит, не беше за подценяване. Преговаряме, настоявам, ако ще има мач за световна титла, той да се проведе тук, в България. Тук се чувствам истинска щастлив. Атмосферата е уникална. Мога да играя навсякъде, но България си е България. С всеки мач трупам опит, почти не дадох на противника да ме докосне. Имаше само един удар, който не беше никак лек", каза още той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Девет загинали и 25 изчезнали при пожар в Калифорния
Девет загинали и 25 изчезнали при пожар в Калифорния
Саудитският крал Салман започна обиколка из арабските държави от Залива
Саудитският крал Салман започна обиколка из арабските държави от Залива