В полунощ ще бъде пуснато движението по столичния бул."България" и в двете посоки. Булевардът беше затворен за цялостно преасфалтиране през юли, а срокът за изпълнението беше 15 септември.

Вижте повече подробности от Карина Караньотова.

Стойността на ремонта е около 1,7 млн. лв, като пресафалтирането е готово предсрочно, а за довършане до средата на септември остава само подходът от бул. "Бълграия" към бул. "Витоша".

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Затрудненията, които причинихме на хората, които използват този маршрут приключват. Много съм благодарна за търпението. Тежко решение беше започването на бул. "България". Миналата година започнахме, следващата година трябва да продължи. В момента обмислям и утре трябва да вземем решение дали фирмата да не я пуснем да работи и в участъка от Южната дъга в посока Бояна.

Най-нетърпеливите ще могат да минат по новия асфалт още през нощта. Очаква се скоро да бъдат инсталирани и камери за скорост, но засега има само такива които следят за нарушители в бус лентите.

Новост е, че лентата за ляв завой от бул. "България" в посока пазара в кв. "Иван Вазов" е удължена с около 5 м. А заради огромната колона и многото нарушители, левият завой в обратната посока вече е в две ленти.

Така наречената "зелена вълна" вече не е актуална и сега се използват по-моредни системи за най-добра организация на светофарите.

Дончо Барбалов, зам.-кмет по транспорта: Сега след като се възстанови движението ще пуснем оптимизирания график на светофарите и всички ще видят, че преминаването по този булевард не само е по удобно, по-безопасно и по-бързо.

Кметът на София Йорданка Фандъкова има уверението на АПИ, че дългоочакваното разширение на околовръстното шосе от "Младост" 4 до АМ "Тракия" ще започне най-късно през септември.

Йорданка Фандъкова: Големите ремонти в София приключват на 15 септември

Йорданка Фандъкова: Големите ремонти в София приключват на 15 септември

По-голямата част от големите ремонти в София ще приключат до началото на учебната година. Това обеща в Сутрешния блок на БНТ кметът на столицата Йорда...