НОВИНИ

Пускат движението по бул. "Ботевградско шосе" и бул. "Владимир Вазов"

Йорданка Фандъкова обяви днес, че ремонтите на булевардите "Ботевградско шосе" и "Владимир Вазов" са приключили предсрочно. Утре сутрин движението по тях ще бъде пуснато.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
17:46, 12.09.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Ремонтът на булевардите "Владимир Вазов" и "Ботевградско шосе" е един от най-големите в София през летния строителен сезон. Основната реконструкция обхваща: пътната настилка, тротоарите, осветлението, 9 мостови съоръжения и един подлез. Договореният с фирмата изпълнител срок за приключването на ремонта е 29-и октомври, но изпълнителят е поел ангажимент движението да бъде пуснато още за 15-и септември. Затова довършителните работи по тротоарите и осветлението ще продължат. Преди пускането се извършват и лабораторни изследвания на качеството и дебелината на положената настилка

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Знаете, че санкциите са много сериозни. Във всеки договор залагаме санкции, както за качество, така и за забавяне. Към този момент нямаме притеснение за забавяне, но ще настоявам да се довърши всичко и тротоарите и осветлението, така както трябва.

Гаранционният срок на ремонта на двата булеварда е 5 години. Преди първия учебен ден ще бъде пуснат и първи етап от улица "Козлодуй", което ще позволи, тролейбус номер 9 да започне да се движи по обичайния си маршрут. Тази придобивка е много важна за учениците в квартала около Сточна гара.

Утре с участието на премиера Бойко Борисов ще бъде открита и отсечка от Западната дъга на околовръстния път: от моста на река Какач до Северната скоростна тангента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интригата около Ирина Бокова обиколи български и световни медии
Интригата около Ирина Бокова обиколи български и световни медии
ДРУГИТЕ НОВИНИ: С Каръци за Оскар
ДРУГИТЕ НОВИНИ: С "Каръци" за "Оскар"