НОВИНИ

Пуснаха автомобилите по АМ "Струма" край Дупница в посока София

Този следобед беше пуснато движението за леки автомобили по магистрала "Струма" в посока София, обявиха от АПИ. Първо бъше проверено на каква тежест може да издържи засегнатия от пожар виадукт на магистралата край Дупница. Днес председателят на Пътната агенция Георги Терзийски инспектира разчистването на складираните отпадъци под моста, които причиниха пожара.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
16:03, 23.08.2019 (обновена)
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

При пожара пострадаха общо 13 колони от виадукта на АМ "Струма". По-сериозно е увредено пътното платно в посока Гърция, а ремонтът му ще отнеме около 4 месеца и ще струва около 1 млн. И 800 000 лева.

Георги Терзийски - председател АПИ: В момента завършва укрепването на платното в посока София, за да осигурим неговото максимално пускане. След като пуснем това движение, започват ремонтните дейности по така нареченто дясно платно.
;

Терзийски обясни, че при последната проверка през юли е установено, че в обхвата на магистралата отпадъци не е имало. Те са били струпани на повече от 2 метра от зоната на виадукта. Проверяващите обаче не са сигнализирали Община Дупница за това. А днес отпадъците се преместваха от терена, собственост на АПИ върху общинския. Геодезисти са установили, че на мястото има над 7000 кубика отпадък.

Георги Терзийки: Ние сме собственици, правим всичко възможно, чакаме от контролните органи да ни кажат къде да ги депонираме. АПИ не може да носи отговорност за всички недобросъвестни действия, безотговорни действия на лица, хора, организации, за това, че някъде се появява незаконно сметище.
Крум Милев - заместник-кмет на община Дупница: Ще чакаме отговори от фирмите, които имат лицензирани площадки, които могат да ни приемат отпадъка. Ние ще търсим варианти собственикът да ги изчисти.

Следващата седмица ще станат ясни резултатите от проверките на АПИ за стопанисването на терените под пътните съоръжения в страната. Има констатирани нарушения, като куриозът е изграден овчарник под виадукт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горанов: НАП има средства, за да плати глобата от КЗЛД
Горанов: НАП има средства, за да плати глобата от КЗЛД
В Кипър откриха процедура за ликвидацията на Олимпик
В Кипър откриха процедура за ликвидацията на "Олимпик"