НОВИНИ

Правят четвърти опит да изтеглят опасната цистерна от Хитрино

Все още не е ясно кога жителите на Хитрино ще могат да се завърнат по домовете си. Днес трябва да бъде възстановено електроподаването на първите къщи в Хитрино. Те са достатъчно отдалечени от района на авариралия влак. Ще бъде подадена енергия и към водните помпи на селото.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
12:05, 19.12.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

120 души охраняват имуществото на хората от евакуираното село. До момента няма случаи на набези и кражби. Още две цистерни се очаква да бъдат изведени от гарата до края на деня. Те трябва да бъдат изправени, допълнително източени и изведени от място. Продължава работата и с най-рисковата цистерна, от която изтичаше газ. Експертите на място обмислят начини да я повдигнат без риск. Течът вече е спрян.

Румяна Бъчварова - вицепремиер и министър на вътрешните работи в оставка: Всички действия, които са свързани с изправянето на рисковата цистерна крият голям риск. Ще бъде подаден сигнал на всички работещи долу и на жителите, специален режим за осигуряване на сигурност. Денят за достъп ще се определи от времето за разрешаване на най-важната задача. Досега сроковете ги определяхме в седмици, последно в дни, сега в часове.
гл. комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението": В момента, в който вдигнем най-опасната цистерна ще сме наясно кога хората ще могат да влязат.Хората вече са изморени и най-малката грешка може да коства много.В модерните времена не осъществявайте натиск.
Евелина Шишманова, РИОСВ - Шумен: Въздухът в момента е нормален. Всички компоненти са много под нормата, няма токсични, няма вредни вещества, няма опасност за здравето на хората.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на рибари пред ИАРА в Бургас
Протест на рибари пред ИАРА в Бургас
Край на заложническата криза в Йордания
Край на заложническата криза в Йордания