От днес тунел "Ечемишка" е отворен за движение. Тръбата в посока Варна беше инспектирана от министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

Вижте прякото включване на Цветелина Катанска.

Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството: В края на летния сезон ще стартираме ремонта на лявата тръба на Ечемишка, на Витиня също предстои ремонт, мостовото съоръжение след Витиня също ще бъде ремонтирано до зимния сезон, когато въвеждаме зимна организация на движението и зимна поддръжка. Леките автомобили "издържат" пътния сектор с огромен приоритет ще бъдат те, затова те ще бъдат водещи при провеждането на пътните политики. Затова тежкотоварните автомобили ще бъдат ограничени през летния сезон до 15 септември.
Дончо Атанасов, Агенция Пътна инфраструктура: Всичко ще бъде освободено, за да посрещнем зимния период без да има временни организации. Тоест зимният сезон ще бъде без всякакви проблеми тази година. Догодина разбира се ще продължим с всички необходими дейности в зависимост от финансовият ресурс, с който ще разполагаме. Както каза господин министъра - панацеята е тол системата.