НОВИНИ

Пуснаха Евгения Банева от ареста заради спешна операция

Заради несъвместимо с условията в следствения арест здравословно състояние и спешно провеждане на оперативно лечение, Евгения Банева е била освободена от ареста, съобщиха от Специализираната прокуратура. Решението е въз основа на предоставено заключение от съдебно-медицинска експертиза, изготвена в Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Пирогов“.

bnt avatar logo
от БГНЕС
18:48, 12.07.2019
Чете се за: 00:18 мин.
У нас
пуснаха евгения банева ареста заради спешна операция

По делото е приложено и писмено становище на болницата при Софийския затвор, че обвиняемата не може да получи адекватни медицински грижи в болничното заведение.

След като се запознаха с експертното заключение, и основавайки се на Европейска конвенция за правата на човека и основните свободи, наблюдаващите прокурори незабавно измениха определената тежка мярка за неотклонение на Банева с по-лека – „подписка“, се казва още в съобщението.

С това се предоставя възможност за безпрепятствено адекватно лечение на обвиняемата. На Евгения Банева е наложена забрана да напуска страната. На органите на МВР е възложено да следи изпълнението на мярката за неотклонение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финансовият министър ще поиска актуализация на бюджета за 2019 г.
Финансовият министър ще поиска актуализация на бюджета за 2019 г.
За и против машинното гласуване - Десислава Атанасова и Филип Попов
"За" и "против" машинното гласуване - Десислава Атанасова и Филип Попов