НОВИНИ

Пуснаха калкулатор за новите данъци на автомобилите в София за 2019 г.

От Столичната община пуснаха калкулатор за новите данъци на автомобилите. Така всеки в София ще може да изчисли данъка на колата си за 2019 г. В калкулатора са заложени минималните възможни коефициенти, приети от парламента с измененията на Закона за местните данъци и такси. Те влизат в сила от 1 януари догодина.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
19:25, 13.12.2018
14762
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Всеки жител на Столичната община вече може да провери данъка си за догодина в интернет. Необходимо е само да отворите калкулатора и да въведете данните на автомобила.

Калкулаторът се намира на страницата на общината в раздел "Справка за задължения и плащания". Новата формула, по която се формира данъкът, включва годината на производство, мощноста и екологичния стандарт на колата. Имайте предвид, че ако сте със стар малък талон, за данните на автомобила ще ви е необходим и големия.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Може би всеки ще получи някаква нова сметка, нов размер на данъка по-висок или по-нисък и хората и за да не се чудят в последния момент, държавната компания "Информационно обслужване" направи за всички общини и да даде възможност на хората сами да изчислят какво им предстои.

От общината напомнят, че през 2019-та няма да има друго увеличение на местните данъци и такси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
120 фазана заживяха в Ловния парк в София
120 фазана заживяха в Ловния парк в София
 3D елхи са хит в украсата за Коледа тази година
3D елхи са хит в украсата за Коледа тази година