НОВИНИ

Пуснаха пробно трамваите по ул. "Граф Игнатиев"

Започнаха пробите на трамвайното движение по ул. „Граф Игнатиев", но все още линията не може да се използва от граждани. Тестването ще продължи 72 часа.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
11:10, 28.11.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
Пуснаха пробно трамваите по ул. Граф Игнатиев

Беше направена проба как се разминават мотрисите на завоя край улица "Алабин". За да се осигури достъп до жилищните сгради и търговските обекти, вече са премахнати и по-голямата част от строителните огради.

Това не означава, че ремонтът е приключил и изпълнителите си запазват правото да поставят нови огради при необходимост.

Продължава и поставянето на настилки на пл. „Славейков" и в градината на „Св. Седмочисленици", работи се по озеленяването и поставянето на пейки. Ремонтът ще приключи през март 2019-та година.

;;
Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорта: Към момента цялото трасе по ул. "Граф Игнатиев" е изградено на 100 %, всички настилки в зоните на релсови път са положени, контактно-кабелната мрежа е положена, така че технически няма никакъв проблем да премине трамвайна мотриса, именно и затова правим тези тестове. За да проверим дали в реални условия всичко е наред. И ако това е така, да се назначи приемателна комисия и да се пусне редовно движението.
Николай Стойнев, зам.-председател Столичен общински съвет: Има контрол от страна на СО, от страна на надзора, така че ако една бригада изпълнява участък и се налага преработка, тя го прави за собствена сметка. Можем да кажем, че обектът е готов като минат всички приемателни комисии и ДНС накрая излезе с разрешение за ползване.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главният прокурор разпореди проверка на жилището на Владислав Горанов
Главният прокурор разпореди проверка на жилището на Владислав Горанов
Разраства се търговската война между Косово и Сърбия
Разраства се търговската война между Косово и Сърбия