НОВИНИ

Путин допусна възможност Южна Европа да се включи към "Турски поток" през Гърция

Руският президент Владимир Путин не изключи възможността Южна Европа да се включи към "Турски поток" през Гърция. Това заяви той на съвместна пресконференция след разговори с гръцкия премиер Алексис Ципрас. "Готови сме да реализираме заедно с Гърция големи инфраструктурни енергийни проекти. Това засяга и възможността Южна Европа да се включи към "Турски поток" през Гърция", каза Путин.

bnt avatar logo
от БТА
17:02, 07.12.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Той подчерта, че енергетиката е много важна сфера от сътрудничеството на страните. Напомни, че години наред Русия доставя в Гърция енергийни ресурси, осигурявайки над половината от потребностите на страната от газ и 10% от потребностите от петрол.

Путин посочи, че руските иновативни компании имат за цел да излязат на гръцкия пазар с широк асортимент продукция и услуги. Той заяви още, че с възстановяването на гръцката икономика руските инвестиции ще се увеличават и пожела на гръцкото правителство по-скоро да преодолее всички трудности, които все още остават за икономиката на страната.

Путин изрази надежда, че Москва и Атина са преодолели проблемите в отношенията, предизвикани от експулсирането на двама руски дипломати от Гърция. Надявам се, че тази страница наистина е обърната, но трябва да кажа, че това и не ни пречеше особено, каза от своя страна Ципрас.

Путин и Ципрас обсъдиха и по-нататъшното развитие на отношенията между ЕС и Русия, както и въпроси, свързани с разрешаването на кипърския въпрос.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демократична България: АЕЦ Белене е корупционен гьол
"Демократична България": АЕЦ "Белене" е корупционен гьол
БНБ пуска възпоменателна златна монета на Свети Стефан
БНБ пуска възпоменателна златна монета на Свети Стефан